Vintiltä löydät helposti itsellesi sopivan varaston tai muun säilytystilan.

Tutustu yleisimpiin varastotyyppeihin.


Pienvarastot

Vintit

Varastotilojen korvaamaton ykkönen. Vintti on monelle urbaanille kerrostaloasukkaalle korvaamaton varastotila. Joskus tuntuu siltä, että vintille mahtuu loputtomasti laatikoita, nyssäköitä ja muistoja.

Kellarikomerot

Kellarikomero on vintin tapaan yleinen varastotila kerrostalossa. Vanhemmissa kerrostaloissa voi kellarikerroksessa olla ns. kylmäkellari. Kylmäkellareiden suosio on laskenut ja monet taloyhtiöt ovat lopettaneet kylmäkellareiden viilentämisen. On myös yleistä, että kerrostalon kellarissa sijaitsee talon yleiset varastotilat.

Tyhjät huoneet

Monella on kotonaan tyhjiä makuuhuoneita, vaatehuoneita ja komeroita. Näitä tyhjiä huoneita käytetään usein toimistoina, harrastehuoneina tai varastoina.


Piharakennukset

Kesämökkien ja omakotitalojen pihoilla seisoo usein piharakennuksia. Piharakennuksissa säilytämme suksia, terassikalusteita, ruohonleikkureita, kesä/talvirenkaita, pyöriä ja muita sesonkiin liittyviä artikkelia.


Moottoriajoneuvoille

Autotallit

Autotalli on monipuolinen varastotila. Autotalleissa säilytetään autoja, moottoripyöriä, veneitä ja kodin irtaimistoa. Autotalli toimii myös monen harrastehuoneena, autotallissa vietetään aikaa ja rentoudutaan.

Jaetut hallit

Suuria halleja seisoo tyhjillään kun yhteiskunta ja rakennusten käyttötarpeet muuttuvat nopeammalla sykkeellä kuin rakennusten elinkaari. Jakamalla tyhjiä halleja pienempiin osiin voimme tarjota veneilijöille ja kesäautoilijoille edullista talvisäilytystilaa.

Parkkihallit

Kaupunkien keskustoissa ja kerrostalokeskittymien yhteyteen on rakennettu parkkihalleja ja parkkitaloja. Katettu autopaikka voi olla autoilijan pelastus. Lämmitetyssä parkkihallissa voi vaikka säilyttää kesäauton tai moottoripyöän talven yli.


Autokatokset

Autokatoksia on siellä sun täällä; kerrostalojen, rivitalojen ja omakotitalojen pihoilla. Monet asuvat lähiöissä ja työskentelevät kaupunkien keskustoissa, tämä tarkoittaa sitä, että joka päivä on löydettävä parkkipaikka. Tarjoamalla tyhjää autopaikkaasi ansaitset rahaa ja säästät työmatkalaisen aikaa ja hermoja.